Новини

В Україні знову більше тисячі людей підчепили COVID-19: на Буковині розгортають додаткові ліжка у медустановах

Попри те, що одужалих за останній час буковинців набагато більше, ніж тих, хто інфікувався, у регіоні все одно розгортають додаткові місця у лікарнях.

Фото Maria Oswalt, unsplash.com

За останню добу в Україні 1061 людина заразилися коронавірусом. Також відомо, що 737 пацієнтів одужали, а 26 — померли від ускладнень.

Про це свідчать дані карти Ради національної безпеки та оборони України щодо поширення коронавірусу.

Загалом в Україні від початку пандемії коронавірус виявили у 74 219 людей. Із них 40 613 пацієнтів одужали, а 1 764 — померли від ускладнень. Наразі продовжують лікуватися 31 842 людини.

Найбільше нових випадків за добу виявили у:

  • Києві — 108 осіб;
  • Львівській області — 146 осіб;
  • Харківській області — 143 особи;
  • Івано-Франківській — 127 осіб.

86 нових випадків коронавірусу зафіксували на Буковині. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук

Тож, від першого встановленого випадку 6229 буковинців захворіли на Covid-19.

Відомо й те, що 118 людей в області одужали. 

«Це гарна цифра. Загалом кількість тих, хто поборов недугу, в області наближається до 5 тисяч, зараз таких 4805 осіб», — пише Сергій Осачук.

Він також наголосив, що нині для ковідників у Чернівецькій області знову розгортають додаткові місця у трьох медзакладах:

«Близько двох тижнів тому ми були щасливі повідомити вам, що ситуація з поширенням коронавірусу в області стабілізувалася. Ми навіть зменшили число ліжок, зарезервованих для хворих із вірусом. І ось сьогодні знову розгортаємо додаткові місця у трьох лікарнях. Це лише свідчення того, що вимогами адаптивного карантину, який діє на Буковині, не можна легковажити».

 

Коментарі