Новини

BAFTA назвали «Чорнобиль» найкращим мінісеріалом року

Він став найрейтинговішим серіалом на телеканалі HBO.

Скріншот із серіалу «Чорнобиль»

«Чорнобилю» присвоїли звання найкращого серіалу року. Проєкт оцінили у Британській академії телебачення та кіномистецтва.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Так, британсько-американський серіал «Чорнобиль» виробництва телеканалу HBO і телемережі Sky отримав найвищу нагороду як найкращий мінісеріал. До речі, актор Джаред Гарріс, що зіграв академіка Валерія Легасова, отримав нагороду в категорії «Найкраща чоловіча роль».

Скріншот із серіалу «Чорнобиль»

Ба більше, загалом «Чорнобиль» завоював дев’ять нагород BAFTA, і це найбільше за всю історію премії. Однак церемонію цього року транслювали онлайн через пандемію, а переможці «приймали» призи зі своїх будинків.

Торік серіал був номінований у 19 категоріях найпрестижнішої телевізійної нагороди «Еммі» й отримав 10 нагoрод, зокрема за «найкращий мінісеріал», «найкращий сценарій» та «найкраща режисура». У січні, під час 77-ї церемонії нагородження «Золотий глобус», робота отримала нагороди за найкращий короткий серіал та за найкращу роль другого плану у виконанні шведського актора Стеллана Скашгорда, що втілив на екрані образ Бориса Щербини.

П’ятисерійна драма вийшла на екрани навесні 2019. Серіал став найрейтинговішим на телеканалі HBO, на якому транслювали «Гру престолів».

Скріншот із серіалу «Чорнобиль»

Коментарі