Новини

З яких країн можна повертатися без самоізоляції: перелік МОЗ

Україна опинилася серед “зелених” країн.

Ілюстрація United Nations COVID-19 Response

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік держав із значним поширенням COVID-19 станом на 31 липня. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Найгірша ситуація з приросту інфекцій за останні 14 днів у Киргизстану. Наразі у червоній зоні такі держави: США, Ізраїль, Чорногорія, Вірменія, Катар, Казахстан, Молдова, Сербія, Румунія, Росія, Бельгія, Австрія, Польща та інші.

Україна нині у переліку “зелених” країн разом з Білоруссю, Швецією, Португалією, Хорватією та іншими.

Україна наразі до “червоного списку” включає  держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в державі. Або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%. Хоча раніше рахували кількість активних хворих з коронавірусом на 100 тисяч населення.

“За новими правилами з 1 серпня люди, які приїздять із країни “зеленої зони”, повинні мати поліс медичного страхування і без самоізоляції та без проведення тестів проходять на територію України”, – зазначив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Для тих, хто подорожує із країн “червоної зони”, потрібно мати поліс медичного страхування, а також вони зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону.

Кожні сім днів МОЗ оновлюватиме перелік країн зі значним рівнем поширення COVID-19.

Коментарі