Новини

В Україні за добу зафіксували понад тисячу нових випадків інфікування коронавірусом: у Чернівецькій області – 89

Загальна кількість хворих у країні вже більша 71 тисячі.

Фото Tai’s Captures, unsplash.com

У 1172 людей підтвердили Covid-19 за минулу добу, 31 липня, в Україні. Понад тисячу нових випадків в країні фіксують уже четвертий день поспіль. Про це свідчать дані карти Ради національної безпеки та оборони України щодо поширення коронавірусу.

Загалом в Україні з початку епідемії Covid-19 виявили у 71 056 людей. Із них 39 308 пацієнтів одужали, а 1 709 — померли від ускладнень. Наразі продовжують лікуватися 30 039 людей.

Найбільше нових випадків виявили у Львівській (145), Івано-Франківській (123), Одеській областях (101) та Києві (101).

Найбільша кількість активних хворих на 100 тисяч населення зареєстрована у Львівській (281,5) Закарпатській (235,8) та Івано-Франківській (210,9) областях.

На Буковині за минулу добу зафіксували 89 нових випадків коронавірусу. Всього лабораторний центр дослідив 428 зразків. Загальна кількість інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 5964 особи. 91 буковинець одужав від COVID-19, 4521 житель области поборов цю недугу.

«89 випадків за добу – це найвищий показник за останні декілька тижнів. Крім того, Кіцманський район потрапив до «червоної» зони за рівнем поширення вірусу. Давайте зробимо так, аби районів, зафарбованих цим кольором, не ставало більше», — написав на своїй сторінці у фейсбуку голова Чернівецької обласної держадміністрації Сергій Осачук.

Нагадаємо, Україну поділили на карантинні зони: Кіцманський район потрапив до «червоної».

Міністерство охорони здоров’я поділило Україну на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». З 1 серпня у регіонах, залежно від епідеміологічної ситуації, будуть діяти жорсткіші обмеження. Зокрема до «червоної» зони потрапили три регіони, визначені за рівнем поширення COVID-19: Луцьк і Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької области.

В Україні з 1 серпня починають діяти нові правила адаптивного карантину. Вони стосуються поділу країни на зони та зміни критеріїв віднесення інших країн до «червоної зони».

 

 

Коментарі