Новини

Як змінилася плата за розподіл газу для буковинців: хто скільки сплачуватиме

У  «Чернівцігаз» вважають, що з оплатою за розподіл газу споживачі все одно сплачують менше, ніж попередніми роками.

Ілюстрація зі сторінки «Чернівцігаз» у фейсбуку

1 липня розпочався другий етап перегляду тарифів на послуги розподілу газу. Так, буковинці тепер сплачують 1,44 гривень з ПДВ за 1 кубічний метр замість раніше анонсованого НКРЕКП 1,62 гривень. Про це повідомили  у «Чернівцігаз».

«У кінці 2019 року вперше за останні роки НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифу на розподіл: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це зробили, аби зменшити фінансове навантаження на споживачів газу в зимовий період. Щоб спростувати маніпуляції про шалені суми в платіжках споживачів, які радо підігрівають політики, пропонуємо проаналізувати середній чек за кожною з категорій споживання природного газу в Чернівецькій області», — йдеться у повідомленні газопостачальної компанії.

Так, у «Чернівцігаз» вважають, що навіть з оплатою за розподіл газу споживачі все одно сплачують менше, ніж попередніми роками.

Тарифи для домогосподарств:

  • Домогосподарства з газовою плитою (обсяг споживання – 108 куб. м на рік). Мова йде про квартири, де газ використовують лише для приготування їжі. Впродовж першого півріччя домогосподарство щомісяця сплачувало за доставку 27,0 гривень, а з 1 липня – 30,8 гривень. Різниця – 3,9 гривень на місяць.
  • Домогосподарства з плитою та колонкою (обсяг споживання – 275 куб. м на рік). Мають на увазі квартири з плитою та колонкою (проточним водонагрівачем). Упродовж першого півріччя домогосподарство щомісяця сплачувало за доставку 23,06 гривень. З 1 липня — 24,39 гривень. Різниця — 1,33 гривень на місяць.
  • Домогосподарства з автономним опаленням (обсяг споживання – 1036 куб. м на рік). Це домогосподарства з автономним опаленням. Якщо в першому півріччі тут щомісяця сплачували за доставку 108,8 гривень, то з 1 липня – 124,3 гривень. Різниця – 15,5 гривень на місяць.

«Чернівцігаз» також звертається до споживачів із проханням вчасно розраховуватися за послуги розподілу, аби компанія змогла виконати проведення капітального ремонту та заміну газопроводів до початку опалювального сезону.

Коментарі