Новини

5 країн, де можуть відпочити українці: куди мандрувати найлегше

Дані щодо в’їзду змінюються щодня, залежно від епідеміологічної ситуації в країнах, тому потрібно перевіряти інформацію напередодні поїздки.

Фото unsplash.com

Станом на 29 липня українці можуть вирушити на відпочинок до п’яти країн: Болгарії, Туреччини, Єгипту, Чорногорії й Хорватії.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він також назвав умови для в’їзду до цих країн:

Так, «Шпальта» вже писала, що тепер до Болгарії можна вирушити лише за наявности негативного тесту на COVID-19, зробленого впродовж 72 годин до прибуття.

Щодо відпочинку у Чорногорії, то необхідно пройти 14-денну самоізоляцію після прибуття в Україну.

Для виїзду у Хорватію також обов’язкова наявність негативного ПЛР-тесту, зробленого впродовж останніх 48 годин.

А от відпочивати у Туреччині та Єгипті українці зможуть без карантинних обмежень.

Директор чернівецької турагенції «Анекс Тур» Сергій Мрачковський розповів, що своїх клієнтів, які планували їхати в Болгарію після введення жорсткіших правил, в турагенції переоформлюють саме на Туреччину чи Єгипет:

«Ми здебільшого і працюємо з цими країнами, і це зручно — туди не потрібно такої медичної підготовки, а ціни зараз мало чим різняться».

Міністр інфраструктури також нагадав, що ПЛР-тест можна зробити безпосередньо перед вильотом, просто в аеропорту, бо в «Борисполі», на Львівському й Одеському летовищах встановлені ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тестування.

Криклій наголосив, що дані щодо в’їзду змінюються щодня, залежно від епідеміологічної ситуації в країнах, і порадив перевіряти інформацію до поїздки.

 

Коментарі