Афіша, Новини

Нова книжка віршів та колажів Тані Малярчук вийде у Meridian Czernowitz

Нову книжку авторка присвятила своїм колишнім чоловікам.

 

На початку вересня з’явиться друком нова книжка української письменниці й публіцистки Тані Малярчук «За такі гріхи Бог ще подякує». 

«Це доволі несподіване видання, в якому відома авторка прози пробує себе відразу в двох невластивих для неї жанрах – поетичному та графічному. Нову книжку вона присвятила своїм чоловікам, «які відпустили живою», — кажуть у видавництві.

«За такі гріхи Бог ще подякує» — поетична збірка, що налічує більше п’ятдесяти віршів, доповнених особливими колажами Тані Малярчук. 

«Це — зліплений по клаптиках у химерні картинки і прості слова досвід блукань і страждань, які жінка переживає, коли наважується на самознищення. Неодмінно заради того, щоб самовіднайтися. Для мене ця книжечка — як пройтися голяком у людному місці, в ній я максимально вразлива, бо ніколи раніше не писала верлібри і не займалася дизайном. Любов як найвишуканіша форма насильства – її основна тема», — каже авторка.

Фото report.if.ua

Перша презентація книжки відбудеться під час ХІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz у Чернівцях 4-6 вересня.

Таня Малярчук (1983) — українська письменниця та публіцистка, авторка 8 книжок. Колумністка в українських та німецьких інтернет-виданнях Deutsche Welle та Die Zeit Online. З 2011-го року живе в Австрії. У 2018 перемогла в конкурсі німецькомовної літератури, який проходить в м. Клагенфурті (Австрія) і стала лавреаткою премії імені Інґеборґ Бахман. Оповідання й есе перекладені польською, румунською, англійською, чеською та білоруською мовами. 

Коментарі