Новини

Працівник Фейсбуку розповів, що платить сину по долару за прочитану книгу. Чи працює цей метод

Пізніше він додав, що не дозволяє старшому сину засиджуватися допізна, якщо це не пов’язане з читанням книги.

Photo by Aaron Burden, unsplash

Керівник напрямку доповненої та віртуальної реальности у фейсбуку Девід Вудланд розповів про досвід заохочення старшого сина до читання: він платить йому по долару за кожну прочитану книгу. Допис Вудланда у твітері набрав майже пів мільйона вподобайок, передає Громадське.

«Платимо старшому по долару щоразу, як він прочитає книгу. Мова йде про книжки від 160 сторінок. Уже віддав йому 120 доларів. Він думає, що розорив мене. Найкраща інвестиція евер», — написав Вудланд.

Пізніше він додав, що не дозволяє старшому сину засиджуватися допізна, якщо це не пов’язано з читанням книги. І попросив користувачів твітеру не хвилюватися за нього: «Він чудова дитина, успішний як у навчанні, так і в спорті».

На запитання, як він перевіряє прочитання старшим сином книг, Вудланд відповів, що син розповідає батькам подробиці написаного в книзі: «Взагалі. Кожну. Деталь. Кожної книги. Виходить забагато. Йому треба попрацювати над стислістю викладу».

Допис Вудланда викликав дискусію про те, чи справді такий метод заохочення дітей до читання є ефективним.

«Цю тему вже вивчали. По суті, це (плата дитині за виконання чогось, — ред.) позбавляє її мотивації щось робити. Тож щойно ви перестанете їй платити, вона вже не робитиме цього», — вважає Тереза Дойдьє.

А Матяш Крайняк додає: «Який сенс читати 240 книг за рік? Набагато краще обрати 3-5 і по-справжньому їх зрозуміти».

Користувачі також поділилися своїм досвідом використання грошового стимулу для заохочення читання. «Пропонувала сину 30 фунтів стерлінгів, якщо він прочитає за три місяці більше книг, ніж я, і він сказав: «Ні, не хочу грошей, залиш їх собі», — говорить користувачка під ніком MelaninMadness9.

Сам Вудланд тепер заохочує людей доставити йому файників, аби їх було 500 тисяч: «Люблю круглі числа. Цей (посередній) твіт ніяк не набирає більше 499 тисяч уподобайок. Аж руки чухаються».

Коментарі