Без категорії

Не масками єдиними: з’явилися джинси, які захищають від коронавірусу

За допомогою спеціальної рідини текстильники змогли створити захисний антибактеріальний шар на джинсах, який тримається до 30 прань на тканині і вбиває 99,9% часток вірусу COVID-19.

Фото David Ramos, unsplash.com

Два бренди одягу — Warp+Weft і DL1961 — разом зі швейцарською компанією HeiQ випустили лінійку джинсів, які захищають від коронавірусу. Про це пише видання Dazed.

Компанії-виробники використовують технологію Viroblock від HeiQ. Вона дозволяє створювати самоочисну та стійку до мікробів тканину.

Рідину Viroblock додають до тканини в процесі виробництва. Таким чином речовина створює захисний шар. Він не дозволяє проникати бактеріям і вірусам. Плівка здатна вбивати 99,9% вірусу COVID-19.

За дослідженнями, коронавірус може жити на тканинах при кімнатній температурі до двох діб, Viroblock вбиває його за 30 хвилин. А захисний шар зберігається на тканині до 30 прань.

Warp Weft та DL1961 – не єдині бренди, які намагаються допомагати у боротьбі з коронавірусом. Раніше Diesel спільно з Polygiene теж заявили, що випустять спрей, який вбиватиме віруси на текстилі.

Коментарі