Новини

У Чернівцях збільшили кількість автобусних маршрутів, але не відновили пільгове перевезення

Наразі до автобусів, які працюють у режимі спецперевезення, додали чотири маршрути.

Чотири маршрути, а саме: 1-А, 18, 25 та 39 — запустили у Чернівцях у режимі спецперевезень. Наразі в місті за тарифом 7 грн працюють автобуси: 1-А, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 10-А, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 26-А, 27, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 39, 41. Про це повідомила пресслужба Чернівецької міської ради.

Заступник міського голови Володимир Середюк повідомив у коментарі «Шпальті», що наразі маршрутки у Чернівцях курсують за договорами у режимі спецперевезень.

«Вихід зі спецперевезень та повернення до громадського перевезення можливе тільки після того, як виконавчий комітет міської ради ухвалить відповідне рішення. Чергове засідання виконкому відбудеться у вівторок, 28 липня, під час якого, можливо, ухвалять рішення про повернення до громадського перевезення», — зазначив він.

Тож у громадському транспорті досі не діє пільгове перевезення.

23 липня на сесії Чернівецької міської ради депутати не погодилися розглядати питання про відновлення пільг.

Начальниця Департаменту соціального захисту ЧМР Людмила Березовська пояснила, що наразі неможливо відновити пільгові перевезення через продовження карантину. Відповідне рішення можуть застосувати, коли у місті відновлять рух транспорту у звичному режимі, зазначила вона.

Проєкт рішення про відновлення пільгових перевезень перенесли до наступної чергової сесії, яка відбудеться у серпні.

Нагадаємо, проїзд у маршрутках до 10 години ранку можливий тільки за спеціальними проїзними, довідками з місця роботи або витягом/випискою з ЄДРПЩУ (документ, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб’єкта підприємницької діяльности), посвідченнями військовозобов’язаних, адвокатів, учасників бойових дій, членів родин загиблих учасників бойових дій, людей з інвалідністю, дітей віком до 10 років у супроводі батьків. З 10:00 до 22:00 дозволено проїзд іншим категоріям громадян.

Коментарі