Новини

Міністерство юстиції продає подарункові сертифікати у СІЗО: опції та умови перебування

Такий сертифікат можна подарувати знайомому, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити у камеру з поліпшеними умовами утримання.

Відтепер Міністерство юстиції України продаватиме подарункові сертифікати у СІЗО. 

Про це 24 липня повідомив Міністр юстиції Денис Малюська.

«Вас запросили на День народження чиновника, судді або політика? А, може, навпаки — забули запросити? Все ще роздумуєте над подарунком? Ми знайшли вихід! Відсьогодні Мін’юст пропонує нову послугу – подарункові сертифікати на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах», — пише Малюська на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото зі сторінки Дениса Малюськи у фейсбуку

Такий сертифікат можна подарувати знайомому, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити у камеру з поліпшеними умовами утримання.

До «акції» вже підключили платні камери Чернівців, Києва, Чернігова, Львова, Хмельницького, Вінниці, Харкова, Житомира, Івано-Франківська, Дніпра та інших міст України.

Сертифікат можна придбати тут. Натиснувши, треба обрати слідчий ізолятор, кількість днів ув’язнення (у днях, тижнях або місяцях) та вартість. Опісля послугу треба оплатити та роздрукувати сертифікат і квитанцію, що надійдуть на електронну пошту покупця.

Однак сертифікат діє лише впродовж шести місяців після придбання. Якщо протягом вказаного строку іменинника, ювіляра чи просто хорошу людину не візьмуть під варту — кошти зарахують як благодійну допомогу обраному слідчому ізолятору.

«Я не певен, чи десь у інших країнах є платні камери у слідчих ізоляторах, а от подарункові сертифікати – точно наш ексклюзив», — жартує Малюська.

Серед основних плюсів такого «курорту» у Мін’юсті визначили:

  • розташування у центрі міста;
  • цілодобову охорону;
  • зменшені ризики підхопити коронавірус;
  • можливість відволіктися від соціальних мереж та гаджетів;
  • триразове харчування.

Кошти за придбані сертифікати витратять на дотримання європейських стандартів у слідчих ізоляторах.

Нагадаємо, 22 червня Міністр юстиції України Денис Малюська побував у платному чернівецькому СІЗО, що розміщений в історичній частині міста. Перебування там обійдеться підозрюваному у 346 гривень на добу.

Коментарі