Новини

За Центром стерилізації тварин можна буде спостерігати онлайн: за яких умов

Відповідну петицію з правками профільної комісії сьогодні підтримали депутати міської ради. За словами ініціаторки, працівники Центру неналежно виконують свої обов’язки.

У Чернівцях можуть встановити онлайн-спостереження за працівниками Центру стерилізації тварин. Відповідну електронну петицію розглянули сьогодні, 23 липня, на сесії Чернівецької міської ради.

Її авторка заявляла про те, що працівники закладу неналежно виконують свої службові обов’язки. 16 із 20 працівників КП написали заяви на ім’я директора про незгоду на відеоспостереження за ними на робочому місці.

Поданий на розгляд сесії проєкт рішення передбачав відмову авторці петиції та вказівку директорові Центру Артему Жуку посилити контроль за дисципліною та виконанням обов’язків його підлеглими. 

Профільна комісія внесла до проєкту зауваження. Вона вважає, що реалізувати спостереження онлайн за центром для всіх охочих можливо за 30 діб, адже це вимога зооактивістів, захисників тварин.

Водночас начальник юридичного управління міської ради Олександр Шиба сказав, що ця процедура є складною:

«Організувати відеоспостереження можливо. Але для цього треба розмістити так камери, щоб на відео не було облич працівників, бо це розголошення персональної інформації».

У результаті депутати підтримали зауваження комісії та підтримали більшістю голосів забезпечення відеоспостереження за Центром, згідно з вимогами законодавства.

Директор МКП «Центр стерилізації тварин» Артем Жук повідомив у коментарі «Шпальті», що його на сесію для розгляду цього питання не запрошували.

«До підприємства не надходило жодних скарг щодо неналежного виконання власних обов’язків. Більшість працівників проти цього введення, і я їх підтримую. Зі ЗМІ я дізнався, що міська рада таки планує встановити онлайн-спостереження. Тому ми, напевно, проситимемо дофінансування на встановлення камер», — каже директор Центру.

Фото зі сторінки Артема Жука у фейсбуку

Також він сказав, що не буде оскаржувати рішення сесії, доки діє нинішнє скликання міської ради.

Коментарі