Новини

Тепер київське «Динамо» тренуватиме румунський наставник: хто такий Мірча Луческу

Контракт із новим тренером уклали на два роки з можливістю продовження ще на рік. 

Фото «Динамо»

Новим головним тренером футбольного клубу «Динамо» призначили румунського фахівця Мірчу ЛуческуПро це 23 липня повідомили на офіційному сайті клубу.

Контракт із новим тренером уклали на два роки з можливістю продовження ще на рік. 

Мірча Луческу Фото «Динамо»

Свою тренерську кар’єру Луческу розпочав у сезоні 1979/1980. 

«З того часу він працював у більш, ніж десятьох клубах і національних збірних, ставши одним із найбільш титулованих тренерів у світі», — кажуть у «Динамо».

Серед країн, у яких він працював тренером, Румунія, Італія, Туреччина, Україна. 

До речі, київський клуб – не перше «Динамо» у футбольній біографії наставника. Свого часу він починав ігрову кар’єру в бухарестському «Динамо», яке згодом тренував.

«Мірча Луческу — один із найкращих тренерів у світі. Сподіваюся, що з приходом його тренерської команди відродяться переможні традиції київського «Динамо», він завоює багато титулів, і вболівальники будуть оцінювати Мірчу за його результатами», — сказав президент ФК київського «Динамо» Ігор Суркіс.

Фото «Динамо»

Своєю чергою головний тренер синьо-білих сказав, що засумував за Україною і гадає, що результати його роботи з командою будуть плідними:

«По-перше, я скучив за Україною. Хотів повернутися туди, де у мене були успішні результати. Тут у мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками. Я вдячний долі за те, що прийшов до клубу з великими традиціями, талановитими футболістами. І я впевнений, що разом ми будемо плідно працювати. Я вірю в те, що моєю роботою тут будуть задоволені, так само, як і тими результатами, яких я досягну на чолі «Динамо». Я вдячний за надану мені довіру президенту клубу, а також уболівальникам, які довіряють мені команду з такими великими традиціями».

Фото «Динамо»

Нагадаємо, 20 липня керівництво київського «Динамо» звільнило головного тренера Олексія Михайличенка та його штаб.

У футбольному клубі подякували тренеру за вкладені у роботу зусилля, однак наголосили, що поточний рівень гри команди не може задовольняти.

Коментарі