Новини

На Буковині дитсадки планують відкрити 1 серпня, а школи працюватимуть у докарантинному режимі

Садочки відповідним чином підготують до роботи, аби дітям нічого не загрожувало. До викладання у школах можуть долучитися студенти та студентки останніх курсів ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Дитячі садочки на Буковині планують відкрити 1 серпня. Про це 23 липня повідомила пресслужба Чернівецької облдержадміністрації:

«Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне можливість відновлення роботи дитсадків із 1 серпня». 

Як розповіла виконувачка обов’язків директора Чернівецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Гопко, на початку епідемії побутувала думка, що малюки не хворіють на Covid-19. Однак зараз фахівці переконалися, що це не так: на Буковині інфіковані діти складають 10% від загальної кількости заражених.

Саме тому садочки варто відповідним чином підготувати до роботи, аби дітям нічого не загрожувало.

Крім того, школи Буковини планують розпочати новий навчальний рік у звичному режимі. Про це під час брифінгу розповів голова Чернівецької обласної держадміністрації Сергій Осачук. За його словами, відновлення занять в умовах епідемії COVID-19 несе за собою певні ризики та виклики:

«З одного боку, маємо нарікання на дистанційну форму навчання, але якщо, до прикладу, у навчальному закладі коронавірусом інфікується вчителька молодшої школи або ж декілька предметників, то освітній процес також постраждає. Хто зможе їх замінити? Саме над цими питаннями зараз і працює Департамент освіти і науки».

За словами Сергія Осачука, заміну шукатимуть з-поміж фахівців Інституту післядипломної освіти, у кадровому резерві вчителів, а також, можливо, проситимуть долучитися до викладання студентів та студенток останніх курсів ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Коментарі