Новини

У Чернівецькій області згортають додаткові ліжка для хворих на Covid-19

З 1000 місць для пацієнтів зосталися 640. Це зробили у період стабілізації епідемічної ситуації, зокрема для того, щоб дати лікарям відпочити.

Скріншот із прямої трансляції Сергія Осачука

Відділення, які переобладнали для прийому хворих на Covid-19, поступово повертають до звичайної роботи. Про це сьогодні, 22 липня, на брифінгу розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

«У нашій області зарезервували близько 1000 ліжок для пацієнтів, хворих на COVID-19. Наразі ми залишили 640 таких ліжок. Упродовж декількох тижнів спостерігаємо період стабілізації захворюваности, тому насамперед даємо можливість відпочити лікарям. Розуміємо, що з коронавірусом нам доведеться жити до кінця 2020 року і, найімовірніше, — до початку 2021 року», — каже Сергій Осачук.

Скріншот з прямої трансляції Сергія Осачука

Головна санітарна лікарка краю Наталія Гопко зазначила, що те, якою буде ситуація найближчим часом, залежить і від відповідальности буковинців:

«Ми маємо звикнути жити в умовах послаблення карантину, але з дотриманням правил. Якщо люди будуть дотримуватися носіння масок, дезінфекції рук, дотримання соціальної дистанції, то різкого зростання захворюваности не повинно бути. А ми готуємо охорону здоров’я для того, аби були всі можливості надавати якісну медичну допомогу всім, хто буде її потребувати».

Скріншот із прямої трансляції Сергія Осачука

Крім того, Сергій Осачук наголосив, що за останні декілька діб в області є тенденція до зростання захворюваности.

«У нас була добра тенденція, де ми із загальної кількости проведених аналізів завжди виявляли близько 10% позитивних. Зараз є невеличка тенденція до зростання. Ми спостерігаємо за тим, що відувається у країнах ЄС, бачимо, що багато регіонів і країн повертаються до більш жорстких обмежень. Обласна комісія з ТЕБ та НС буде спиратися на тенденції, які дозволять зберегти життя і здоров’я буковинців», — наголосив голова ОДА.

Також він нагадав, що коронавірус нікуди не зник, а тому важливо надалі дбати про протиепідемічні заходи.

«Коли вас запрошують на весілля, хрестини, 10 разів подумайте, чи йти на святкування, бути серед людей, чи утриматися від таких великих скупчень. Цей період певної стабілізації, який спостерігався упродовж червня-липня, ми використовуємо для того, щоб дати відпочити трохи лікарям», — зазначив керівник области.

Коментарі