Новини

Вчені розробили препарат, що здатний побороти рак молочної залози

Зараз препарат повинен пройти тести на ефективність і безпеку.

Фото CDC, unsplash.com

Учені розробили новий препарат для лікування одного з найважчих видів онкозахворювань — потрійного негативного раку молочної залози. Препарат не є токсичним та не викликає серйозних побічних ефектів, на відміну від хіміотерапії.

Дослідження провела група вчених з Університету Арканзасу. Результати своєї роботи вони оприлюднили в журналі Advanced Therapeutics.

«Після раку шкіри рак молочної залози — найбільш поширена форма онкозахворювань в американських жінок. Як ми знаємо, тисячі людей помирають від раку грудей щороку. Пацієнти з потрійними негативними клітинами особливо вразливі через токсичний побічний ефект єдиного погодженого лікування цього типу. Ми вирішили цю проблему шляхом розробки нового препарата», — пояснив керівник дослідження Хасан Бейзаві. 

Так, науковці поєднали новий клас наноматеріалів для доставки ліків в організм з уже розробленим препаратом і створили новий нанопористий матеріал, що націлюється і вбиває ракові клітини, не впливаючи на здоров’я.

Зазначається, що потрійний негативний рак молочної залози важко лікувати хімієтерапією, він часто потребує хірургічного втручання.

Зараз препарат повинен пройти тести на ефективність і безпеку.

Коментарі