Новини

Донору крови з Чернівців терміново потрібна допомога

Євген Вдовиченко виконав 47 процедур із донорської здачі крови, це більше 20 літрів, близько 150 врятованих життів.

Фото з архіву Є. Вдовиченка

Донор, який упродовж життя здав два відра крови, благає про допомогу. На фото 2017 року, яке виклав на своїй сторінці Віталій Смандич — асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Буковинського державного медичного університету, — Євген Вдовиченко під час здачі крови.

Чоловік вирішив допомагати людям саме у такий спосіб, ставши донором:

«Я завжди з особливим почуттям приходив у цей кабінет. Адже саме тут з’явився на світ! Так, тут був пологовий будинок!» — розповів Євген.

Лікарі кажуть, що одна дотація крови рятує три життя. За спиною 47-річного чернівчанина Євгена Вдовиченко 47 процедур із донорської здачі крови. Всього, за його підрахунками, це більше 20 літрів, близько 150 врятованих життів! Його кров була найпотрібніша, адже «перша мінус» дозволяє економити дорогоцінний час на аналізи — така кров підходить усім, хто потребує переливання.

Але Євген більше не здаватиме кров, щоб допомогти іншим — зупинила важка хвороба, яка потребує інакшої дотації, фінансової. Ще є надія, що чоловік повернеться до активного життя, до своїх екстримальних захоплень альпінізмом, гірськими лижами та парінням у небі на параплані. Він мріє створити школу парапланеризму, але сьогодні — під крапельницями та отримуючи променеву терапію в онкодиспансері. З невтішним діагнозом — рак легень із метастазами у мозок — можна боротися, якщо є гроші на дороговартісне лікування. Лікарі Чернівецького обласного онкологічного диспансеру добре знають родину Євгена. Тут лікувався його батько, а позаторік літня мати перенесла рак грудей та тяжку операцію. Сьогодні вона доглядає свого сина. Щодня разом вони приймають удари долі — прилаштовуються до нападів болю, погіршення функції руху. Всі власні заощадження від екстримального заробітку верхолазом у промальпінізмі пішли на лікування матері.

Євген не питає долю: «Чому саме я?» Він вдячний за допомогу друзів та незнайомих людей і нещодавно подякував усім, хто допомагає, на своїй сторінці у фейсбуку.

Зараз чоловік проходить лікування у рідному місті. Його кров колись допомогла зберегти життя. Допомогти зберегти життя Євгена просять його друзі.

Рахунок, на який можна переказати гроші:

Євгеній Вдовиченко: 5354 3210 0070 6888 Укрсіббанк

5375 4141 1727 1063 Монобанк 5167 8032 0049 9882 Ощадбанк: мама – Олена Володимирівна Вдовиченко

Документи, що підтверджують діагноз:

Олена Мудра

 

Коментарі