Новини

Українська кінострічка «Мої думки тихі» вийде на платформі HBO

Стрічка отримала низку нагород, зокрема премію FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Кадр із фільму «Мої думки тихі»

Український фільм «Мої думки тихі» з’явиться на європейській стрімінговій платформі HBO Europe. Реліз планується восени 2020 року. Про це 14 липня повідомили творці стрічки.

Фільм «Мої думки тихі» вийшов в український прокат 16 січня. 

Сюжет: молодий хлопець Вадим живе у Києві, заробляє тим, що записує чудернацькі звуки для кіно, такі як сміх із кашлем старого діда, і продає їх за кордон. Йому пощастило отримати ще одне замовлення з шансом подальшої еміграції до Канади. Аби виконати завдання, хлопець відправляється на свою малу батьківщину – Закарпаття. Там він має записати звуки різних українських тварин. А вишенька на торті – вловити спів рідкісного рахівського крижня. В Ужгороді Вадим зустрічається зі своєю мамою, з якою виконуватиме завдання, а заодно і спробує налагодити втрачений зв’язок. Дорогою відновлює стосунки з мамою.

Вам також буде цікаво: Буде смішно. Рецензія на фільм «Мої думки тихі»

Стрічка отримала низку нагород, зокрема премію FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі. Також режисер має відзнаку національної премії кінокритиків «Кіноколо» в категорії «Відкриття року».

Загальний бюджет фільму склав 9,2 мільйона гривень. Фільм отримав державну фінансову підтримку розміром 8,9 мільйона гривень.

 

Коментарі