Новини

Чернівчанин Кочергін виграв перший етап Кубка України зі стронгмену

Раніше Олександр вже виборював «срібло» й «бронзу» на «Найсильнішій людині». 

11 липня чернівчанин Олександр Кочергін переміг у першому етапі Кубка України зі стронгмену.

Перший етап, що є відбірним до турніру «Найсильніша людина України», відбувся у рамках фестивалю «Звитяга Нескорених». Цей захід Федерація стронгмену України організовує другий рік поспіль. У такий спосіб хочуть привернути увагу суспільства до проблем ветеранів національно-визвольної війни та людей з інвалідністю, водночас займаючись реабілітацією цих особистостей, повідомляє Федерація Стронгмену України.

 

Фаворитом у турнірі став чернівчанин Олександр Кочергін, що з 2014-го боронив незалежність України у складі добровольчого батальйону впродовж року, після чого повернувся до спорту. 

Олександр Кочергін одразу ж означив свою перевагу над іншими. Лише у першій вправі — «Естафеті» (тричі перекинути колесо 320 кг та пронести гирю «Качка» 180 кг на 10 метрів) — він поступився на 0,44 секунди Володимиру Климку. У двох інших дисциплінах – перенесенні 130-кілограмової колони — на 40 метрів («Айсланд-крос») та естафеті «Лог-ліфт» (почерговому підйомі трьох колод 100, 120 та 140 кг по два рази за 1 хвилину) Кочергін лідирував. В «Айсланд-кросі» чернівчанин на 2,61 секунди випередив найближчого переслідувача Андрія Кошубського, а у «Лог-ліфті» став єдиним, хто зумів здійснити всі шість запланованих підйомів колод.  Із перевагою у 6,5 балів над найбільшим конкурентом Олександр виграв кваліфікацію. Раніше він уже виборював «срібло» й «бронзу» на «Найсильнішій людині». 

Коментарі