Новини

В аеропортах Києва та Львова встановлять лабораторії для проведення ПЛР-тестів

Тестуватимуть пасажирів, які прибувають в Україну.

Фото National Cancer Institute, unsplash.com

Пасажири, які прибувають в Україну літаком, невдовзі зможуть робити ПЛР-тести у спеціальних лабораторіях в аеропортах. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявляє, що займається пришвидшенням процесу встановлення на київських та львівському летовищах лабораторій для проведення ПЛР-тестів. Про це він повідомив на нараді з представниками уряду та правоохоронних відомств, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського, передає пресслужба Глави держави.

Ці лабораторії необхідні, аби пасажири могли пройти тест на коронавірус і в разі отримання негативного результату не самоізолюватися.

Також Криклій зазначив, що разом із Мінцифри для уникнення скупчень людей біля лабораторій в уряді розглядають можливість того, аби результати тестування могли приходити у додаток «Дій вдома». Це допоможе зменшити час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули до України.

Нагадаємо, наразі Україна внесена до списку країн «червоної зони» за показниками захворюваности на COVID-19.

Люди, які приїздять з переліку цих країн в Україну, зобов’язані відбути двотижневу обсервацію або самоізоляцію, попередньо встановивши на свій смартфон додаток «Дій вдома».

Якщо людина є громадянином країни «червоної зони», але має документи, які підтверджують, що впродовж останніх 14 днів вона перебувала в країні «зеленої зони», то потреби в обсервації або самоізоляції немає.

 

Коментарі