Новини

Інстаграм та фейсбук проти конверсійної терапії: як соцмережі змінили свою ЛГБТ-політику

Відтепер сайти блокуватимуть усі дописи про псевдомедичну терапію зі зміни орієнтації. Також фейсбук жорсткіше стежитиме за утриманням користувачів від мови ворожнечі.

Інстаграм і фейсбук блокуватимуть усі дописи у соцмережах, пов’язані з просуванням конверсійної терапії (зміни сексуальної орієнтації людини в бік гетеросексуальности). Про це повідомила керівниця публічної політики Instagram в Європі Тара Гопкінс у коментарі CNN.

Таке рішення соцмережа ухвалила після звернення британських користувачів щодо блокування сторінки компанії Core Issues Trust. У Британії вона надає послуги конверсійної терапії.

«Ми не дозволяємо напади на людей на основі їхньої сексуальної орієнтації чи ґендерної ідентичности, тому оновлюємо наші політики, аби заборонити просування послуг із конверсійної терапії», — каже Гопкінс.

Конверсійна терапія заборонена в деяких штатах США. Але не у всій країні. Колишня прем’єр-міністерка Великобританії Тереза Мей ще у 2018 році обіцяла заборонити конверсійну терапію, однак цього не сталося.

Інстаграм також перестане видавати контент, пов’язаний із конверсійною терапією у рекомендаціях. До прикладу, відгуки про її ефективність або дописи на підтримку практики. Виняток становлять лише ті, що мають законодавчий контекст.

На початку цього року соціальна мережа вже заборонила відкрито рекламувати терапію. Своєю чергою Фейсбук розширить політику щодо мови ворожнечі, враховуючи публікації, які рекламують або просувають цю практику.

Коментарі