Новини

Укрзалізниця готова повноцінно відновити залізничне сполучення вже у серпні

Для посадки в потяг пасажири обов’язково повинні одягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг на вході на вокзал та під час посадки у вагон.

У серпні Укрзалізниця планує повноцінно відновити залізничне сполучення, однак це можливо лише за покращення ситуації з коронавірусом у країні.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

За словами виконувача обов’язків очільника Укрзалізниці Івана Юрика, вони вже відновили третину потягів приміських та далекого сполучення:

«Сподіваємося, що в серпні кількість інфікувань коронавірусом піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже у серпні».

Також Іван Юрик закликав дотримуватися санітарних норм під час подорожей. Він каже, що найбільше порушень зафіксували у приміських поїздах.

«Усі пасажирські потяги проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Також посилено обробку постільної білизни під час прання. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким можуть користуватися пасажири. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд», — нагадують в Укрзалізниці.

Для посадки в потяг пасажири обов’язково повинні одягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг на вході на вокзал та під час посадки. Пасажирам рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонують напої та кондитерські вироби.

Нагадаємо, Укрзалізниця почала відновлювати залізничне сполучення у регіонах ще наприкінці травня, однак Чернівецької області це не торкнулося, оскільки раніше вона лідирувала за кількістю інфікованих, тому обласна комісія з питань ТЕБ та НС заборонила такий вид сполучення.

Станом на сьогодні, одужалих від Covid-19 в області у п’ять разів більше, ніж інфікованих. Хоча Буковина досі у лідерах за кількістю активних хворих.

Коментарі