Новини

В Україні у тестовому режимі запускають електронні лікарняні

Загалом у відомстві є два сценарії того, як розвивати електронні лікарняні. Перша модель може запрацювати вже до кінця літа, друга — на початку 2021 року.

Фото Allie, unsplash.com

Міністерство охорони здоров’я запускає електронні лікарняні на базі Пенсійного фонду, щоправда, у тестовому режимі. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер:

«Запрошую українських лікарів долучитися до тестування вебсервісу від Пенсійного фонду України та взяти участь у створенні зручного і надійного інструмента в роботі як для медичних закладів, так і для державних органів. Зараз у роботі  підготовка нормативно-правових актів, які будуть затверджені найближчим часом. Не втрачаємо час і тестуємо функціонал».

Загалом у відомстві є два напрямки того, як розвивати електронні лікарняні:

Перша модель — «спрощена система». У Пенсійному фонді розробили спеціальний вебінтерфейс на сайті фонду. Там лікар може за допомогою електронного цифрового підпису вносити дані про пацієнта. Потім ця інформація буде автоматично надаватися всім службам.

За цією системою МОЗ зможе запустити електронні лікарняні вже до кінця літа. Поки відомство до 10 липня збирає форми реєстрації від медзакладів, які хочуть тестувати цю систему.

Якщо ви лікар і бажаєте взяти участь у тестуванні — вам потрібно зареєструватися тут до 15:00 10 липня.

«Ми завжди орієнтуємося на зручність для користувачів. Саме тому після тестування та остаточного узгодження формату електронного листа з непрацездатности відбудеться поступове переведення закладів охорони здоров’я на видачу е-лікарняних. Спільно з вами ми зможемо впровадити якісні та зручні сервіси для всієї України», — додав у своїй публікації Ярослав Кучер.

Другу модель електронних лікарняних назвали «цільовою моделлю», її впровадять у eHealth. Електронні лікарняні в цій системі мають запрацювати на початку 2021 року.

 

Коментарі