Новини

У США Amazon оштрафували через продаж товарів у анексований Крим

Упродовж 2011-2018 років Amazon надавала товари й послуги жителям регіонів, що підпадають під санкції.

Фото Hello I’m Nik

8 липня Міністерство фінансів США оштрафувало інтернет-магазин Amazon на 134,523 доларів. Таке рішення ухвалили через те, що компанія надавала послуги з порушенням санкційних програм, зокрема щодо Криму.

Про це сказано у заяві Міністерства фінансів США.

Так, упродовж 2011-2018 років Amazon надавали товари й послуги жителям регіонів, що підпадають під санкції. Це стосується не лише анексованого Криму, але й Ірану та Сирії.

Компанія ще у лютому 2015-го повідомила, що припиняє діяльність із клієнтами з Криму.

Також вони обслуговували клієнтів, які фігурували у санкційних списках або раніше працювали на дипломатичні місії країн із цих списків. Мова йде про Росію, Кубу, Іран, Північну Корею, Судан та Сирію.

Причина порушень — некоректна робота автоматизованої системи з перевірки клієнтів у санкційних списках. За весь час, порушуючи санкційні програми,магазин надав послуги і товарів на приблизно 269 тисяч доларів.

У Мінфіні США хотіли оштрафувати Amazon на понад мільйон доларів, оскільки вважають, що компанія пізно повідомила про некоректну роботу. Однак згодом там вирішили, що порушення не були значними. До того ж, компанія самостійно повідомила про них.

Під санкції США проти Росії потрапляють російські банки, компанії, підприємці, високопосадовці Росії та уряд України під час президентства Віктора Януковича. У лютому 2020 року Дональд Трамп також продовжив дію цих санкцій.

Коментарі