Новини

«Вам утворили ширму — сподіваємося бути почутими»: протестувальники з Атак пояснили Зеленському причину пікету

Невдоволені децентралізацією зняли ролик, у якому пояснили причини свого виходу на протест, аби довести, що акція не є проплаченою.

Фото Clem Onojeghuo, unsplash.com

Через обурення районним поділом жителі Хотинського району вже тиждень перекривають рух траси в селі Атаках. Вночі 9 липня мітингарі записали відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського після того, як він висловився про «проплаченість акцій протестів, що відбуваються в Україні».

Звернення на своїй сторінці у фейсбуку опублікував один із невдоволених буковинців — Сергій Медведський.

Звернення хотинчан до Президента України. Сподіваємось бути почутими!

Gepostet von Sergiy Medvetskyi am Mittwoch, 8. Juli 2020

«Шановний президенте, хтось назве це радикалізмом, хтось назве шантажем, ультиматумом, проплаченими політичними елітами. Хочу вас запевнити, що серед нас немає жодної людини, яка вийшла сюди за гроші, нема людей, які вийшли з політичних міркувань. Це єдиний шанс, який нам залишила влада для того, щоб ми були почуті». 

Протестувальник пояснив позицію однодумців. Каже, що питання децентралізації на Буковині вирішили без відома жителів регіону:

«Питання розподілу районів, яке вивело сюди людей, є досить принциповим і значущим для держави. Під час вирішення цього питання жодної комунікації з людьми не відбулося ні з боку чинного керівництва нашої області, ні від народних депутатів, які представляють наші інтереси. Ми вийшли, бо районним центром визначили селище Кельменці замість Хотина, варіант якого напрацьовував роками і затвердив Кабінет Міністрів. Однак купка народних депутатів, які діяли в інтересах певних політичних еліт нашої області, рішення змінили за один день». 

Мітингувальники також зауважили, що Хотинська фортеця є історичною пам’яткою, куди щороку з’їжджаються тисячі туристів, тому позбавляти місто з такою спадщиною статусу районного центру — прикре рішення.

«За 8 діб жоден представник влади не приїхав сюди і нас не почув, не відбувся діалог. У нас склалося враження, що ви отримуєте недостовірну інформацію. Зараз піде 9 доба, як люди створюють транспортний колапс. Вам утворили ширму — сподіваємося бути почутими», — додали протестувальники.

Коментарі