Новини

На Буковині розквітло лавандове поле. Фото, відео

Кущі лаванди до Буковини привезли з Провансу. Квіти триматимуться ще близько 10 днів.

На Буковині розквітло лавандове поле. Воно розташоване недалеко від Чернівців, у Магалі, що на Новоселиччині, де нещодавно цвіли тюльпани.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» власниця поля, ідея висадити лаванду на Буковині з’явилася у Провансі у Франції.

«2019 року я потрапила у Францію, в самий Прованс, на лавандові поля. Там одразу ж вирішила, що повинна висадити лавандове поле в нас на Буковині. Тюльпанових полів у нас уже три, а лавандового ще немає», — розповідає власниця поля Мирослава Мерешко.

Лаванда тут зацвіла вперше, кущі квіткарка привезла також із Франції. Їх посадили тільки у жовтні минулого року. Невдовзі поле лаванди побільшає, адже власники чекають на ще одну партію саджанців. Буде воно розміром в 2,5 гектари.

 

Зараз «Лавандовий рай» відкрили для відвідувачів у тестовому режимі. Тут організували безліч фотозон. Поле стало родзинкою для сімейних зйомок та лавсторі. Вхід для дорослих коштує 50 гривень, для дітей – 30.

Триматимуться квіти ще півтора тижня, після цього лаванду зріжуть. Власники поля шукають флористів, декораторів та інших майстрів, яким можуть знадобитися ці квіти.

 «Ми повинні зрізати ці квіти, але наразі не маємо їх збуту. Можливо, є люди, кому вони потрібні: виготовляти олію, мило… Ми готові до співпраці з ними», — додає Мирослава.

Наступного року лавандове поле зацвіте на цьому ж місці.

З кожним роком кущі ставатимуть все більші і пишніші, і ця локація ще більше нагадуватиме справжній Прованс.

Фото Ірини Болести

 

     

Коментарі