Новини

Лувр уже прийняв перших відвідувачів

Так надовго музей не закривався з часів Другої світової війни.

Фото Unsplash.com

6 липня, після тримісячної перерви, відкрився французький музей Лувр.

Про це повідомили на офіційному сайті музею:

«Лувр відчиняє свої двері 6 липня 2020 року. Аби гарантувати всім безпечне відвідування, музей змінює умови перебування: дотримання дистанції і носіння маски є обов’язковими».

Більшість зал відкриють для відвідування, однак до близько 30% колекцій не буде доступу впродовж перших тижнів і місяців.  Теоретично охочі зможуть побачити понад 30 000 робіт на площі 45 000 квадратних метрів. У зв’язку з пандемією музей вирішив приймати групи до 25 осіб, яких оснащуватимуть гарнітурами та мікрофонами.

У виданні Le Monde зазначили, що 75% відвідувачів музею зазвичай становлять іноземці. Втім, поки тільки європейці з сусідніх країн зможуть повернутися до залів Лувру. Так надовго музей не закривався з часів Другої світової війни. Керівництво закладу очікує на три складні роки, усвідомлюючи, що загальна кількість проданих квитків у 2020 році буде дуже далекою від рекордних 10 мільйонів, досягнутих у 2018, пише suspilne.

Нагадаємо, у Чернівцях музеї відчинили свої двері для відвідувачів ще 26 червня. Попри те, що дозволили роботу всіх музеїв, працюватимуть вони з урахуванням карантинних обмежень: екскурсії для груп до 5-ти осіб, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, антисептик на вході, відстань між відвідувачами.

Коментарі