Новини

Як вдосконалити свою викладацьку майстерність безкоштовно: Prometheus знає

Цьогоріч сертифікати Prometheus офіційно визнає держава як підвищення кваліфікації вчителя. 

Фото Jo Szczepanska, unsplash.com

Торік найбільша спільнота українців західного узбережжя США Nova Ukraine зібрала для проєкту Prometheus більше 4000 доларів на переклад західних онлайн-курсів підвищення кваліфікації вчителів.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку написав співзасновник українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко:

«Ми змогли перекласти українською онлайн-курси “Що має знати кожен учитель?” Колумбійського університету, а також “Впровадження інновацій у школах” і “Дизайн-мислення в школі” Массачусетського технологічного інституту».

Менше за рік ці три курси зібрали понад 75 000 зареєстрованих слухачів. За словами Примаченка, вони виявилися не просто популярними серед українських освітян, а й мають показники успішного завершення.

Безкоштовний онлайн-курс у світі успішно завершує в середньому 7% зареєстрованих слухачів. Для Prometheus цей показник становить більше 15%. Однак для цих трьох онлайн-навчань середній відсоток успішного завершення склав більше 30.

«Це можна пояснити тим, що з цього року сертифікати Prometheus офіційно визнає державою як підвищення кваліфікації вчителя. І для багатьох українських викладачів це стало чудовою можливістю безкоштовно вдосконалювати свою майстерність на курсах від найкращих університетів світу», — додає Іван Примаченко.

Пройти безкоштовне навчання на цих та інших курсах підвищення кваліфікації вчителів на Prometheus можна тут.

Коментарі