Новини

Збитки від повені у Чернівцях становлять 7,5 млн гривень

За попередніми підрахунками збитки перевищують можливості резервного фонду.

За поширенням та обсягами нанесених 23-24 червня у результаті повені та паводка у Чернівцях збитків, цю подію класифікували як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня. За попередніми розрахунками станом на ранок 25 червня завдані збитки вже перевищують 7,5 млн гривень і значно перевищують можливості резервного фонду міського бюджету. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Однак підрахунки збитків тривають.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» Володимир Середюк, 7,5 млн гривень — це орієнтовна попередня сума за першими ознаками.

«Маємо три дні на оцінку збитків через наслідки повені та паводка. Будемо подавати на відшкодування розрахунки до державного бюджету, уряду. Компенсацію отримають мешканці, чиї господарства зазнали збитків, та комунальні підприємства міста», — зазначив Володимир Середюк.

У результаті повені та паводка у Чернівцях підтопило частину територій КП МТК «Калинівський ринок» та НВТК «Добробут», домогосподарства в районі вулиць Ізмайлівської, Козятинської, Гайової, Ямпільської, Селезнівської та пров. Рокитнянського, розмило ділянки автомобільних доріг, замулило частково річки Кися, Мольниця, Клокучка, Потіт, Мошків, а також частково пошкодило водоперепускні, зливові та каналізаційні мережі. Значних збитків у результаті  підтоплення зазнала водопровідна насосна станція «Біла» (КП «Чернівціводоканал», с. Біла, Кіцманський район), яка забезпечує роботу Прутського водозабору. Подачу води у систему водопостачання Чернівців із Прутського водозабору зупинено.

Коментарі