Репортаж

У Банилові підтопило будинки та господарства: рятувальники виносили людей на руках. Фото

Працівники ДСНС продовжують укріплювати дамбу та ліквідувати наслідки її прориву на річці Черемош.

У селі Банилові на Вижниччині, де вчора ввечері, 22 червня, прорвало дамбу, вода продовжує підніматися. Підтопило двори та городи. Тож людям, які опинилися в епіцентрі лиха, допомогу надають рятувальники. Про це повідомляє пресслужба УДСНС у Чернівецькій області.

Людей із підтоплених обійсть евакуювали. Їх перевезли до сусідів чи родичів у безпечні місця.

На вулицях села, де залишилися непідтоплені ділянки, люди збираються групами. Також тут припаркували свої транспортні засоби.

Станом на 11:00 23 червня через прорив дамби підтоплено 18 будинків та 29 домогосподарств у с. Банилові та 10 будинків і 14 домогосподарств — у с. Слободі-Банилові, понад 1 га сільгоспугідь. На місці події спільно з представниками Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет працюють рятувальники.

«Під час проведення аварійно-рятувальних робіт працівники Служби порятунку врятували 13 осіб – 9 із них у с. Банилові та ще 4 особи — у с. Слободі-Банилові. Внаслідок стихії відбулося підтоплення їхніх домогосподарств, тому люди самостійно не могли покинути помешкання. Рятувальники надали їм необхідну допомогу та транспортували у безпечні місця, визначені органами місцевої влади», — йдеться у повідомленні.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» начальник сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНС у Чернівецькій області Сергій Бабчук, станом на 17:00 вода продовжує прибувати, прогнозують підйом і надалі. Наразі біля будинків вона сягає вище коліна.

Фото Андрія Грека та Олександра Білоуса

Коментарі