Новини

Литва та Чехія відновлюють авіасполучення з Україною: як здійснюватимуть перельоти

Czech Airlines відновила регулярні рейси з Праги до Києва ще 22 червня, а уряд Литви розпочне повітряні перевезення з Україною 1 липня.

Фото Sebastian Grochowicz, unsplash.com

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що з 1 липня уряд країни відкриє деякі міжнародні напрямки поза Шенгенською зоною. Серед них Україна та Грузія. Про це пише литовський портал Delfi.

«З 1 липня, ймовірно, відкриються певні маршрути поза Шенгеном, але робити це масово було б необачно — такого точно не буде. Ми сподіваємося, що з Грузією, Україною, можливо, зможемо зав’язати відносини, як ми уявляємо, наприклад з Ізраїлем, але останнім часом там ситуація погіршилася», — каже очільник МЗС Литви.

Лінкявічус зазначив, що його країна у питанні відкриття кордонів застосовує критерій «не більше 25 випадків коронавірусу на 100 тис. жителів». Згідно з цим планом, до Литви поки не потраплять жителі Швеції, Португалії та Туманного Альбіону.

Раніше Єврокомісія закликала з липня відкрити зовнішні кордони, а Лінкявічус відповів, що це лише рекомендація.

«Ми намагаємося робити це у межах регіону, демонструючи приклад усім, з 15 травня ми створили балтійський простір вільного пересування і довели, що ми повинні якомога більше координувати, узгодити дії. Якщо говорити про перше липня, то, знову-таки, буде схожа ситуація, ми обговорюємо критерії, ми ввели критерій 25 випадків на 100 тис. жителів», — каже міністр.

Наразі приїхати в Литву без обмежень можуть громадяни 28 країн. Водночас литовці можуть повернутися з будь-якої країни.

Також стало відомо, що чеська авіакомпанія Czech Airlines 22 червня відновила регулярні рейси з Праги до Києва в аеропорт Бориспіль.

Тепер рейси здійснюватимуть щодня в один і той самий час. Про це повідомляє avianews.com.

Рейс OK 918: виліт із Праги об 11:35, приліт до Києва о 14:35. Зворотний рейс з аеропорту Бориспіль — під номером OK 919: виліт о 15:25, приліт до Праги о 16:35.

Час перельоту між двома столицями складатиме дві години.

Коментарі