Новини

Чернівчани, чиї господарства у зоні ризику підтоплення, можуть тимчасово віддати улюбленців у Центр стерилізації тварин

Власників просять не забувати про тварин у цей час, не лишати на прив’язі та евакуювати їх у безпечне місце. 

МКП «Центр стерилізації тварин» просить чернівчан не забувати під час паводка про домашніх улюбленців.

Господарів тварин застерігають у жодному разі не залишати улюбленців на прив’язі і не закривати їх у приміщені, а заздалегідь подумати про їх евакуацію.

У коментарі «Шпальті» директор Центру стерилізації тварин Артем Жук сказав, що чернівчани, подвір’я яких у зоні ризику і які не мають куди евакуювати тварину, можуть залишити чотирилапих на тимчасове утримання у їхньому центрі. Наразі туди привезли чотири собаки з району Прута.

«Наш офіційний опікун, який доглядає чотирьох собак на стадіоні «Мальва», привіз їх до нас на час імовірного підтоплення. Поки що все тихо, але ми чергуємо й у разі потреби будемо допомагати спільно з ДСНС евакуювати тварин і забирати їх на тимчасове перебування до нас.

Чернівчанам треба завчасно знімати тварину з прив’язі і підняти її на найвищий поверх, де буде перебувати власник. Під час порятунку ми готові взяти тварину до нас. Поки що мова йде про Чернівці, адже обласна влада не зверталася до нас по допомогу. Та якщо будуть виклики недалеко від міста – ми постараємося допомогти», — розповів Артем Жук.

Також він додав, що черговий ветеринар та керівництво КП наразі здійснюють об’їзд імовірної території підтоплення.

Якщо потребуєте допомоги, звертайтеся до оператора центру: 0955260045.

 

Коментарі