Новини

В Україні може тимчасово погіршитися мобільний зв’язок

Мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell розпочали перерозподіл радіочастот у діапазоні 900 МГц для покращення 4G інтернету по всій країні.

Українські мобільні оператори готуються до запуску мереж 4G у діапазоні 900 МГц, який відбудеться вже за декілька днів. Через це оператори повинні вжити певних технічних заходів, які можуть тимчасово позначитися на якості зв’язку, що відчують українці. Про це повідомляють у Мінцифри.

Оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell обміняються радіочастотами у восьми західних областях України, з яких першою стане Закарпатська. Надалі роботи з рефармігну (процедура перерозподілу частот, — ред.) поступово просуватимуться на схід і до кінця 2020 року мають бути повністю завершені. Для налаштування базових станцій із GSM900 на LTE900 мобільні оператори будуть відключати обладнання на дуже короткий час. Щоб мінімізувати можливе зниження якости зв’язку, роботи проводитимуть у нічні години за найнижчого навантаження на мережі зв’язку мобільних операторів.

Відповідно до умов нових ліцензій на використання діапазону 900 МГц, мобільні оператори зобов’язані впродовж двох років охопити 4G покриттям 90% населення країни, зокрема міста й села, у яких від 2000 осіб, сільську місцевість і транспортну інфраструктуру.

Коментарі