Новини

Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня: без самоізоляції й тестування

Представник Туреччини та міністр інфраструктури України також обговорили реалізацію потенційних інвестиційних проєктів, зокрема в аеропорту Чернівців.

Фото Meriç Dağlı, unsplash.com

18 червня Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере. Під час зустрічі той заявив, що Туреччина готова приймати українських туристів без проходження самоізоляції та тестування, однак із дотриманням правил безпеки авіакомпаніями.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Криклій додав, що компанії Azur Air Ukraine, SkyUp, Turkish Airlines, Pegasus Airlines і Windrose уже повідомили, що готові виконувати пасажирські перевезення з України до Туреччини.

Сторони також обговорили реалізацію потенційних інвестиційних проєктів, які планують найближчим часом в Україні. Зокрема мова йшла про концесійний проєкт у аеропорту Чернівців. Криклій зазначив, що Україна зацікавлена в розвитку взаємовигідного інвестиційного співробітництва та залученні потенційних інвесторів у транспортну галузь.

У липні готелі Туреччини відкривають туристичний сезон, однак із новими правилами: готелі й заклади будуть заповнені наполовину, а шведського столу не буде.

Концесія — надання з метою задоволення громадських потреб уповноваженим органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування на підставі концесійного договору на платній та строковій основі юридичній або фізичній особі (суб’єкту підприємницької діяльності) права на створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) об’єкта концесії (строкове платне володіння), за умови взяття суб’єктом підприємницької діяльности (концесіонером) на себе зобов’язань щодо створення (будівництва) та (або) управління (експлуатації) об’єктом концесії, майнової відповідальности та можливого підприємницького ризику.

Коментарі