Без категорії

Аеропорт «Київ» частково відновив міжнародне сполучення

Запоріжжя стало єдиним внутрішнім рейсом, однак у липні можливе відкриття ще одного напрямку — до Одеси. 

Фото Markus Winkler, unsplash.com

Аеропорт «Київ» відновив обслуговування міжнародних рейсів після тримісячної перерви. Першим міжнародним рейсом став Belavia з Мінська до Києва, літак приземлився в аеропорту 16 червня о 23:30.
Про це 17 червня повідомили avianews.

За розкладом, що розміщений на сайті аеропорту, на 17 червня заплановані авіарейси у:

  • Лутон
  • Меммінген
  • Таллінн
  • Копенгаген
  • Запоріжжя.

Зокрема Запоріжжя стало єдиним внутрішнім рейсом, однак у липні можливе відкриття ще одного напрямку — до Одеси.

«За сьогодні вже запрацювали європейські напрямки авіакомпанії Wizz Air. Але тільки для пасажирів, які мають посвідку на проживання, здійснюють бізнес-поїздку, мають офіційне запрошення чи здійснюють відрядження», — повідомила речниця аеропорту «Київ» Галина Богданенко в коментарі hromadske.

Малокошт Wizz Air скасував більшість авіарейсів, зокрема у Відень, Варшаву, Гамбург, Братиславу, Краків, Ригу та Вроцлав.

Галина Богданенко додала, що наразі табло аеропорту коригують, оскільки деякі країни тільки починають відкривати свій повітряний простір. В аеропорту очікують поступове збільшення кількости рейсів.

Нагадаємо, аеропорт «Київ» мав відновити роботу з 16 червня, однак він скасував усі заплановані міжнародні рейси. Летовище виправдило скасування Урядовою постановою № 392, яка не дозволяє містам із високою кількістю інфікованих запускати міжнародне авіасполучення до 22 червня.

Коментарі