Новини

30 мільйонів на Проспект. Через що Каспрук знову відсторонив Бешлея

Директора департаменту ЖКГ Володимира Бешлея мер Олексій Каспрук відсторонив від виконання обов’язків через «проспект Незалежности».

16 червня за рішенням суду мер Чернівців Олексій Каспрук поновив Володимира Бешлея на посаді директора Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради. Про це очільник міста повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. Однак уже за декілька годин після цього мер відсторонив «поновленого» керівника Департаменту від виконання обов’язків.

«Перше, що зробив вчора Бешлей, — звернувся до тендерного комітету з пропозицією дозволити йому підписати договір із ТОВ «Євродор» на ремонт проспекту Незалежности», — пише Олексій Каспрук.

За його словами, вартість ремонту становить майже 30 мільйонів гривень. За ці кошти Володимир Бешлей пропонує підряднику розібрати дорожнє покриття, виконати фрезерування, улаштувати основу, асфальтувати дорогу, встановити 3090 гранітних бордюрів тощо. Ці роботи планували завершити до 1 липня 2021 року.

Міський голова нагадав, що договір із підрядником закрили торік, та зазначив, що завадить повторному ремонту проспекту:

«Це вже кримінальна оборудка, в яку Бешлей намагається втягнути тендерний комітет, підрядника. Тому змушений призначити службове розслідування та відсторонити Володимира Бешлея від роботи. Бо ще не таке наворотить. Чернівчан заспокою. Ніхто знову розривати проспект не буде».

Аби розібратися, про що йде мова, щодо ремонту проспекту Незалежности запитали безпосередньо у Володимира Бешлея. Той каже, що про свою відставку дізнався від журналістів:

«Мені зателефонували і запитали, як я прокоментую своє відсторонення… Отак я й дізнався, що мене відсторонено. Я був на роботі і мені ніхто про це не говорив. Довелося взнавати про свої “лихі наміри” з публікації мера. Нині, бачте, містом керують із фейсбуку».

Чиновник каже, що проспект Незалежности ніхто повторно ремонтувати не збирався, просто під час замовлення проєкту значну кількість робіт не врахували, а роботу свою підрядник виконав. Тому 14 мільйонів з 29,2 мали віддати підряднику, що виконував роботу «авансом»:

«Запевняю, ніхто не збирався розкопувати та повторно асфальтувати проспект. Просто під час виконання ремонту виникали непередбачувані роботи. У проєкті, який ще у травні 2018 року презентував Олексій Каспрук, не  врахували технічні роботи, зокрема геологію та геодезію. Ми побачили, що значну кількість робіт не передбачили за проєктом, коли взялися до ремонту. Починаючи від заміни мереж і закінчуючи вирівнюючим шаром. Про це пан мер знав і особисто просив підрядника, щоб той виконував незаплановані роботи в борг. Враховуючи це, ми допрацювали проєкт, він пройшов державну експертизу, і на початку року ми запланували розрахуватися з підрядником, міський голова сам підписував цей документ. Тому те, що він говорить, ніби я хотів щось ще там розривати — неправда. Всі роботи з проїжджою частиною ми виконали давно».

Решту грошей директор Департаменту ЖКГ планував витратити на встановлення тротуарів з освітленням пішохідної зони, лавицями та велодоріжками:

«Я звернувся до проєктантів, аби вони внесли в суму капітальний ремонт тротуарів на проспекті, бо наразі він не є закінченим. Незважаючи на відремонтовану проїжджу частину, зона для пішоходів має неналежний вигляд та погано функціонує. Думаю, чернівчанам вона теж не подобається, мені про це говорили неодноразово. Тому ми планували цьгоріч взятися за ремонт тротуарів, зробити європейську пішохідну зону. З підсвіткою, велодоріжками, лавицями, аби вона була функціональна. Та мер блокує це і, чесно кажучи, не розумію його мотивації».

Володимир Бешлей також зазначив, що крім боргу підрядника та тротуарів, до суми входять дорожня розмітка, світлофорні об’єкти та встановлення знаків, яких місцями не вистачає.

 

Коментарі