Новини

Підтоплені господарства та зруйновані дороги. Наслідки негоди на Буковині

Через зливи та різке підняття рівня води у річці Черемош пошкоджено низку доріг на Путильщині.

Ілюстративне фото Kelly Sikkema, unsplash.com

Дороги у декотрих селах на Путильщині підтоплені. Зокрема у селі Петрашах вода вийшла з русла річки на дорогу Р-62 сполученням Криворівня – Вижниця – Сторожинець – Чернівці. Протяжність підтопленого шляху – близько 220 метрів. Про підтоплення повідомила Чернівецька обласна державна адміністрація з посиланням на Управління цивільного захисту населення.

Проїзд об’їзною дорогою у Петрашах неможливий. Гірський потік зруйнував гравійне покриття на 20-метровому відрізку шляху. Над відновленням сполучення працює керівництво Путильського райавтодору. Також негода розмила частину дороги Т-2601 у селі Дихтинці. Проїхати можна іншою частиною шляху. 

У селі Розтоках підтопило 20 житлових будинків та 24 господарства з присадибними ділянками. Також у Дихтинці підтоплено 1 господарство. Підняття рівня води у Пруті пошкодило тимчасовий автомобільний міст, що сполучає села Маршинці Новоселицького району та Лунку Герцаївського району.

У зв’язку з погіршенням погодних умов станом на 7 ранку 14 червня без електропостачання залишилися 22 населених пункти, з них 12 знеструмлені лише частково. Над відновленням працює 13 бригад, 46 робітників та 16 одиниць техніки.

 

Коментарі