Новини

В Україні з’явилася інтерактивна карта з пунктами пропуску: що можна відстежити на мапі

На ній позначили всі відкриті та закриті ПП як для пасажирського й пішохідного, так і для вантажного сполучення.

Фото Macau Photo Agency, unsplash.com

В Україні запустили інтерактивну карту роботи пунктів пропуску на час карантину. На ній позначили закриті та відкриті пункти пропуску. Про це повідомляє Державна митна служба.

Так, відомство запустило новий офіційний сайт, де й розмістили мапу.

«На вебпорталі є інтерактивна карта роботи пунктів пропуску на час карантину. На ній позначені усі ПП — відкриті та закриті, — як для пасажирського (зокрен пішохідного), так і для вантажного сполучення», — інформує пресслужба.

Інформація на карті оновлюється, коли Кабінет міністрів та країни-сусіди відкривають нові пункти пропуску. Невдовзі сайт доповнять мапою митної інфраструктури.

«За допомогою фільтрів можна буде знайти місця митного оформлення у регіоні, який цікавить; переглядати пропускну здатність ПП і навіть відстежувати ситуацію на місці (наприклад, із чергами) у режимі відеотрансляції (у випадку наявности такої камери)», — анонсували у Держмитслужбі.

Карта відображатиме актуальний стан пунктів пропуску з детальною інформацією по кожному.

Водночас сьогодні, 14 червня, Держприкордонслужба повідомляє, що у пункті пропуску пішоходів з України до Польщі «Шегині» (Львівська область) останнім часом загострилася ситуація з пропуском людей. Майже 400 осіб чекають на перетин кордону.

«Люди в черзі скаржаться, що час очікування становить до 10 годин без умов дотримання соціальної дистанції та без можливости вирішення елементарних санітарно-гігієнічних проблем», — інформує пресслужба відомства.

Прикордонники наголосили, що з боку української влади немає обмежень для громадян, які прямують до Польщі. Щогодини прикордонники оформляють близько 70 людей на вихід з України.

Втім, після проходження контролю на українському боці громадяни по декілька годин очікують, аби потрапити на територію Польщі.

«Виникає значне накопичення осіб перед польським пунктом пропуску. Вкотре наголошуємо, що польська сторона, у зв’язку з карантинними заходами, проводить додаткові контрольні процедури щодо громадян, які прибувають із закордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян та час очікування на перетин кордону», — пояснюють у ДПСУ.

Співробітники Держприкордонслужби постійно інформують польських колег і просять пришвидшити оформлення людей, які прямують до Польщі та очікують перед пунктом пропуску «Медика», кажуть у відомстві.

«Аби люди, які стоять у черзі, змогли перепочити, сховатися від спеки чи дощу, вчора у пункті пропуску «Шегині» співробітники Головного управління ДСНС у Львівській області розгорнули каркасні намети, а органи місцевої влади забезпечили доставку питної води».

Прикордонники просять громадян, якщо можливо, перетинати українсько-польський кордон автівками в автомобільних пунктах пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

Коментарі