Новини

Уже вдруге ексдепутат: Вакарчук склав свої повноваження нардепа

Фронтмен групи «Океан Ельзи» лідер партії «Голос» зазначив, що складання мандата — це не вихід із політики.

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Про це він заявив на брифінгу 11 червня:

«Я зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Вона зареєстрована, і сподіваюся, що найближчим часом отримає свій належний розгляд».

Колишній нардеп пояснив, що через це рішення він не припинить свою  діяльність у партії «Голос». Однак пояснює: своє призначення виконав — партію до парламенту привів: 

«Водночас хочу наголосити, що це рішення ніяким чином не означає, що я припиню свою політичну діяльність або припиняю свою діяльність у партії. Ми велика дружня сім’я, у нас попереду грандіозні плани. Але у наступному моєму етапі молоді люди мають ставати лідерами майбутнього», — прокоментував Вакарчук.

Також він пов’язав своє бажання скласти мандат до хейту, який заважає розвиватися партії:

«Це з’явилося тоді, коли в чиїйсь параноїдальній уяві з’явилася думка про те, що я буду балотуватися у президенти. Це на мене не діє і ви можете продовжувати лити свій інформаційний бруд на мене, якщо вам так подобається. Однак припиніть рухати мою партію. Я відходжу — ви зі своїм лайном за мною, а партія ж упевнено йде вперед».

До речі, 2007 року на позачергових парламентських виборах Святослава Вакарчука обрали до Верховної Ради за списками блоку «Наша Україна – Народна самооборона». Проте вже у вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень, а через три місяці парламент позбавив його мандата. За той час роботи в Раді Вакарчук не подав жодного законопроєкту, перед «виходом з політики» сказав, що не хоче лізти у цей бруд.

 

Коментарі