Новини

Гроші виділили: Національний центр Олександра Довженка не закриють

Виділена сума «гарантує збереження інституції, але від бюджету розвитку доведеться відмовитися».

Фото зі сторінки Довженко-Центр у фейсбуку

Національному центру Олександра Довженка Мінкульт виділить 8,6 мільйона гривень.

Про це 10 червня повідомили в Центрі Олександра Довженка:

«Сьогодні відбулася нарада під головуванням Міністра культури та гуманітарної політики України Олександра Ткаченка. Приємно здивувала конструктивність, ґрунтовність підходу та оперативність, із якою вирішував міністр питання фінансування Центру. Його погодили в планованих межах 8,6 мільйона гривень», – розповів директор «Довженко-Центру» Іван Козленко.

За його словами, ця сума «гарантує збереження інституції, але від бюджету розвитку доведеться відмовитися» – це близько п’ять мільйонів гривень, які мали отримати від оренди та доходу від подій у Центрі.

Нагадаємо, 28 травня Національний центр Олександра Довженка повідомив про свою неплатоспроможність. Від початку 2020 року Центр не отримав плановане державне фінансування, бо Міністерство фінансів не затвердило проєкт паспорта програм, який подало Міністерство культури та інформаційної політики.

Національний центр Олександра Довженка звертався до Міністерства культури та інформаційної політики, а також до Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з проханням поновити гарантоване законом бюджетне фінансування інституції, однак тоді результатів не було.

Коментарі