Новини

«Ця карта — моя збірка пам’яток України»: з’явилася інтерактивна мапа цікавих місць

Розробкою можна користуватися безоплатно, однак, якщо можливо, автор просить підтримки.

В Україні з’явилася карта «Що подивитись — Україна». Розробив інтерактивну мапу Володимир Омелюх.

«Ця карта — моя збірка пам’яток України. Основна особливість і відмінність від подібних їй в інтернеті — сортування об’єктів за рівнем цікавости, а не за їхнім типом. Ще деякі особливості: поділ на категорії є компромісом між тим, що вважаю цікавим я, і тим, що, на мою думку, може бути цікавим людям загалом. Об’єктивним він не може бути апріорі», – пояснює розробник карти.

На мапі вже є Чернівці, їх можна знайти у категорії «Найцікавіше». Окрім цієї категорії, автор пропонує користувачам ще вісім розділів:

  • Дуже цікаве
  • Цікаве
  • Середня цікавість
  • Локалки
  • Межа цікавости
  • додатки і деталізація
  • Специфічний інтерес/важко дістатись
  • Непідконтрольні території

За його словами, у цієї карти є й деякі особливості, серед яких точне розміщення міток, а також наявність справжніх фото з тієї чи іншої місцевости:

«Мітка кожного одиночного об’єкта (водоспад, палац і т.д.) є точною, а не просто в населеному пункті, де він перебуває. Те саме стосується і фото, вони відповідають дійсності. Натомість за дати побудови чи інші деталі опису не ручаюся. Більшість фото не мої, а поцуплені з інтернету. На карті відсутня деталізація на рівні населених пунктів. Лише декілька ілюстративних фото і мінімальний опис. Цікаві місця окупованих територій будуть додані після їх звільнення. Складання цієї мапи вартувало мені чимало часу і зусиль».

Розробкою можна користуватися безоплатно, однак, якщо можливо, автор просить підтримки.

«Існує три стадії бідности українця: нема грошей, зовсім нема грошей та час міняти долари. Але сам факт того, що користувачам не лінь виділити на це декілька гривень та хвилин, продемонструє, що ця карта справді була корисною», — додає розробник.

Фінансово підтримати автора можна, здійснивши транзакцію за рахунком карти ПриватБанку: 5168 7555 3275 9087.

Коментарі