Новини

На Трійцю церкви відвідали близько 200 тисяч українців: на Буковині богослужіння проводили майже у 550 храмах

На забезпечення публічної безпеки та порядку в Чернівецькій області задіяли 550 поліціантів.

7 червня святкування Трійці в Україні зібрало у церквах близько 200 тисяч вірян.

Про це на нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, пише Суспільне.

За його словами, священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціальної дистанції та маскового режиму, тому свято минуло спокійно.

Водночас Глава Уряду Денис Шмигаль, який також був учасником наради, заявив, що «уряд пішов на послаблення карантину, але люди мають бути свідомими загрози коронавірусу, яка нікуди не зникла».

На Буковині майже у 550 храмах проводили богослужіння того ж дня. Місцеві поліціанти прихожан не рахували, однак за порядком стежили, як розповіли журналістам «Шпальти» у пресслужбі Нацполіції Чернівецької області:

«Для гарантування публічної безпеки та порядку задіяли 550 поліціантів. Вони стежили, аби громадяни дотримувалися вимог чинного законодавства України поблизу храмів, де відбуваються богослужіння до повного завершення релігійних святкових заходів».

Нагадаємо, 20 травня Кабмін дозволив проведення церковних служб. Так, храми можуть працювати у звичному режимі, однак за умови дотримання санітарних правил — не більше однієї особи на 10 м².

Коментарі