Новини

Чернівецьку область поділять на три райони: де будуть центри майбутніх округів

Найбільшим є Чернівецький район, де населення має складати 492,8 тисяч. Найменшим — Хотинський, де має проживати 157,8 тисяч буковинців.

Фото vidviday.ua

Мінрегіон опублікував проєкт поділу Чернівецької області на райони. У ньому Буковина поділена на три райони: Чернівецький,  Сторожинецький і Хотинський.

Про це повідомляє сайт децентралізації:

«Мінрегіон спрямував на погодження проєкт постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звісно, що цей проєкт не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані. Основне — майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб у них організувати ефективну систему державного управління, зокрема — формування на цьому рівні дієвих органів виконавчої влади», — прокоментував заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Згідно з оприлюдненою картою, найбільшим є Чернівецький район, де населення має складати 492,8 тисяч. Сторожинецький — другий за величиною, кількість населення там складає 253,8 тисяч. Найменшим став Хотинський район, де має проживати 157,8 тисяч буковинців.

Карти майбутніх районів готували на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями й експертним середовищем та наголосили, що це лише перший проєктний документ, який ще зазнає змін у ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду до його схвалення.

Читати також: Безперспективний план Чернівецької області. Колонка Тараса Прокопа

У Мінрегіоні наголошують: послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуть на найближчому до людей рівні – громад, як це сьогодні вже відбувається в об’єднаних громадах, у Центрах надання адміністративних послуг.

 

 

Коментарі