Репортаж

Два місяці ремонту. У якому стані Руська та коли запустять громадський транспорт? Фоторепортаж

Який вигляда має ремонт на вулиці Руській та коли там почне курсувати транспорт.

На проїжджій частині вулиці Руської (на ділянці від Т. Шевченка до Зеленої) та Лук’яна Кобилиці (від вул. Руської до Є. Ярошинської) триває капітальний ремонт. Чернівчани, які звикли їздити цим шляхом, тепер змушені робити великі гаки, щоб дістатися в іншу частину міста.

Два місяці цією ділянкою не їздять автомобілі. Розриті ями і заміна мереж видаються промовистими, і здається, найближчим часом цей відрізок Руської не буде придатним для громадського транспорту. Причин для тривалої роботи багато: свята, погана погода, ухвалення складних інженерних рішень тощо.

Заступник директора Департаменту ЖКГ Олег Пилип’як каже, що впродовж місяця підрядна організація повинна зробити нижній шар дорожнього покриття. Це дасть можливість курсувати громадському транспорту.

«Погодні умови дещо завадили безперебійній роботі. Наразі підрядна організація встановлює бордюри від вул. Шевченка до Руського моста. Інша бригада працює над водопроводом. До 10 днів триватиме робота із заміни магістрального водопроводу. Зливна мережа вже готова. Додатково ставляться решітки, водоприйомні колодязі, щоб вода у період злив швидко стікала. Будемо старатися якнайшвидше завершити ремонт, щоб чернівчани не відчували дискомфорту з об’їздом цієї частини дороги», — розповідає Олег Пилип’як.

Посадовець зауважує, що з моста знято вже все покриття. Це означає, що найближчим часом підрядник проведе гідроізоляцію, встановить бордюри та завезе щебінь під основу дороги.

Нагадаємо, роботи виконує фірма «Грейп 2002». На ремонт цієї ділянки вул. Руської виділено 15,2 мільйони гривень. Згідно з планом, усі роботи тут повинні бути завершені до 1 вересня.

Фото Альони Чорної

Коментарі