Новини

В Україні новий міністр культури: хто такий Олександр Ткаченко

За кандидатуру нового міністра проголосували 263 народні депутати.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Ткаченка

4 червня нардепи підтримали призначення Олександра Ткаченка керівником Міністерства культури та інформаційної політики. Про це повідомили на сайті Верховної Ради.

Таке рішення підтримали 263 народні депутати.

Новообраний міністр також поділився у фейсбуку новиною про призначення :

«Присягнув! Що ж, тепер нас чекає новий етап. Рада підтримала мою кандидатуру на посаду міністра культури та інформаційної політики».

Ткаченко також виділив «нагальні завдання» для Міністерства:

Крок 1: Відновити фінансування. 

Крок 2: Завершити реструктуризацію, поновити адміністративну спроможність мінкульту, провести аудит.

«Реальна цифра, яку потрібно спрямувати на підтримку культури та туризму, – 3-4 млрд грн. Щоб вижити та повернутися до розмови про розвиток. Після цього ми зможемо рухатися далі. Системно та співпрацюючи з індустрією. І як сказав Андрій Кузьма, якого я безмежно поважаю: “Можна опустити руки, сказати: немає грошей, немає охоти… А можна засукати рукави і вже зараз починати плекати своє майбутнє”. Я засукав рукави». 

Олександр Ткаченко закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «журналістика», Harvard Business School та INSEAD Business School (Сінгапур). Став лавреатом премій у галузі топ  менеджменту у сфері медіа.

Він працював кореспондентом українського представництва Reuters у Києві, був редактором і ведучим щотижневої телепрограми «Молодіжна студія «Гарт» на телеканалі УТ-1.

У 1996-1997 роках працював заступником генпродюсера каналу «1+1», запустив програму «ТСН». Також працював генеральним директором «Нового каналу».

На громадських засадах став радником прем’єр-міністра Віктора Ющенка.

У 2005 році працював головою правління та одним з акціонерів «Одеської кіностудії».

Торік його обрали як народного депутата 9 скликання від партії «Слуга народу». У переліку числився під номером дев’ять як безпартійний. Член однойменної фракції. Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

 

Коментарі