Новини

Чому буковинські мажоритарники не підтримали відставку Авакова

Нардепи розпочали збір підписів за відставку Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Втім, жоден із буковинських народних обранців не підтримав ініціативу.

Фото з фейсбук-сторінки Арсена Авакова

29 травня група депутатів Верховної Ради України почала збирати підписи за відставку Міністра МВС Арсена Авакова. У зв’язку з цим голова партії «Голос» Кіра Рудик 2 червня запустила флешмоб #НапишиМажоритарнику. Вона закликає користувачів фейсбуку звертатися до депутатів-мажоритарників їхнього регіону та вимагати підтримки відставки Міністра. Про це повідомили на фейсбук-сторінці руху «ЧЕСНО».

Станом на 2 червня під постановою про звільнення Авакова вже є 40 підписів, пише Yaroslav Yurchyshyn.

У п’ятницю Арсен Аваков звітуватиме у Верховній Раді. Автори ініціативи планують скористатися цим, щоб висловити йому недовіру.

Проте серед підписантів немає жодного народного депутата, які представляють Чернівецьку область. Що думають про цю ініціативу нардепи та чому буковинські можновладці ігнорують її, запитуємо у народного депутата-мажоритарника Георгія Мазурашу.

«На жаль, у нас немає механізму звільнення міністрів, зокрема міністра внутрішніх справ, через збір підписів та подання депутатів. Тому цей документ — лише політична позиція. Ми можемо лише прийняти відставку, якщо він сам цього забажає», — каже народний обранець.

Фото hyser.com.ua

За словами Георгія Мазурашу, ті депутати, які підписали акт, мають на меті лише продемонструвати свою політичну позицію, адже він не має юридичної сили.

«Для мене підписання — не проблема. Я неодноразово публічно висловлював своє критичне ставлення до Міністра внутрішніх справ, який працює на своїй посаді вже дві каденції. Проте коли йдеться про його діяльність, і суспільство гостро критикує його дії, то я запитую: “А чи пов’язані інциденти, у яких звинувачують Авакова, з його управлінськими рішеннями?”», — пояснює депутат.

Депутатка-мажоритарниця Олена Лис стверджує, що вона не отримувала документ ні в сесійній залі, ні електронною поштою. За її словами, питання про відставку Авакова не на часі:

«Напевно, це депутатська ініціатива, тому і її автор вирішує, до кого направляти на підпис у підтримку. Питання потребує обговорення, на мою думку, на засіданні фракції».

Фото зі сторінки Олени Лис у фейсбуку

Депутатка також наголосила, що, враховуючи кримінальну напругу у суспільстві, перш за все потрібно врегулювати і взяти під контроль ситуацію.

 

Коментарі