Новини

З 5 червня Український уряд послаблює карантинні обмеження: що дозволили

Уряд планує дозволити закладам громадського харчування приймати клієнтів у приміщеннях, особам віком більше 60 років — не дотримуватися самоізоляції, а релігійні спільноти можуть збиратися на богослужіння за умови дотримання дистанції.

В Україні з 5 червня Уряд послаблює карантинні обмеження. Відповідне рішення на сьогоднішньому засіданні ухвалив Кабінет Міністрів. Про це повідомив Прем’єр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

З 5 червня дозволять:

  • працювати закладам громадського харчування, зокрема приймати відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проводити релігійні заходи у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 1,5 м²;
  • проводити акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалювати рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Крім того, перевозити пасажирів легковими автомобілями можна буде в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

Але у разі невідповідности епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів упродовж трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Нагадаємо, з 5 червня в Україні планують відновити внутрішнє авіасполучення, а з 15-го — міжнародне.

Коментарі