Новини

У Грузію хочуть пускати туристів лише з довідками про негативний ПЛР-тест на коронавірус

Таким чином країна планує залишитися «вільною від коронавірусу» та зберегти свою репутацію.

Фото Max Kukurudziak, unsplash.com

Іноземні громадяни, які планують приїхати до Грузії з туристичною метою, повинні надати довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус. Про це заявив прем’єр країни Георгій Гахарія, повідомляє Грузія Онлайн.

Він стверджує, що країна хоче стати та залишитися «вільною від коронавірусу». Через це там вимагатимуть від туристів довідку про негативний результат лабораторного ПЛР-тесту на коронавірус.

«У туристів, які в’їжджатимуть до Грузії, повинен бути актуальний результат ПЛР-тесту, інакше людину просто не впустять… Організовані туристичні групи зможуть в’їхати лише за дотримання цього правила», — заявив урядовець.

Георгій Гахарія додав, що здати ПЛР-тест можна буде й всередині країни, проте тільки у винятковому порядку.

«До наших традицій – кухні, вина, пісень, гостинности й так далі – ми повинні додати ще один потужний бренд: Грузія як країна ефективна у боротьбі з коронавірусом та вільна від вірусу. Інакше ми поставимо під загрозу репутацію країни», — зазначив Георгій Гахарія.

Туристичні групи будуть розміщуватися лише у «зелених зонах» — готелях, які перейдуть спецперевірку Міністерства охорони здоров’я на дотримання всіх протоколів безпеки, зокрема скринінг, безпечну організацію харчування, транспортування гостей тощо.

Нагадаємо, внутрішнє авіасполучення в Україні планують відновити з 5 червня, а міжнародне — з 15-го червня.

Коментарі