Новини

У Чернівцях з’явиться сучасна бібліотека та мінілекторій для молоді

Проєкт, авторкою якої стала студентка УАЛу Марія Бондар, передбачає створення спільного простору для роботи, навчання та відпочинку хлопців і дівчат на базі «Резиденції молоді».

Фото NeONBRAND, unsplash.com

Сучасну бібліотеку та мінілекторій планують створити у Чернівцях. Простір функціонуватиме на базі молодіжного центру «Резиденція молоді» завдяки благодійному фонду «Кращим бути». Про це повідомили на фейсбук-сторінці організації.

Грантодавці вже підписали угоду з керівником проєкту. Авторка «Бібліоtech» — Марія Боднар. Цей проєкт передбачає створення спільного простору для роботи, навчання та відпочинку молоді.

«Така установа сприятиме поширенню неформальної освіти, культури волонтерства та активного відповідального громадянства. На базі молодіжного центру Чернівців люди зможуть втілювати власні проєкти, долучитися до ініціатив центру або інших організацій. Установа також сприятиме більш організованому та конструктивному діалогу між молоддю та місцевою владою, а отже, збільшується вірогідність втілення бачення та ідей молоді щодо життя міста», — пишуть організатори у дописі.

Нагадаємо, що 18 травня «Кращим бути» оприлюднили перелік переможців конкурсу на отримання гранту від благодійного фонду. Проєкт «Бібліоtech» — один із п’яти, які цьогоріч отримали підтримку. Конкурс на отримання грантів для реалізації проєктів культурно-освітнього напрямку відбувся четвертий рік поспіль.

Коментарі