Новини

Вищий антикорупційний суд відсторонив Івана Мунтяна від посади голови Чернівецької облради ще на два місяці

Чиновника зобов’язали повідомляти про зміну місця проживання, не покидати меж міста без дозволу, здати на зберігання паспорт та носити електронний засіб контролю.

Фото chas.cv.ua

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив відсторонення від посади голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальности. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Чиновника підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за допомогу в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Строк дії відсторонення триватиме до 1 серпня 2020 року.

Також ВАКС до 1 серпня 2020 року продовжив процесуальні обов’язки, покладені на голову Чернівецької обласної ради. Зокрема:

  • прибувати за вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не їхати з м. Чернівців та області без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та визначеними в ухвалі свідками;
  • здати на зберігання до Управління Державної міграційної служби у Чернівецькій області паспорт громадянина України для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висловила голові Чернівецької обласної ради підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За інформацією НАБУ, Іван Мунтян вимагав у підприємця хабар за передачу в оренду на 49 років комунального санаторію «Брусниця».

Коментарі